Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Sterk in service en flexibiliteit

Geschiedenis Raeman Transport ....

1977

In 1977 is vader Patrick Raeman begonnen met eigen vervoer. Hij reed toen eerst met de vrachtauto van zijn vader, opa Raeman. Opa Raeman was werkzaam in de vlas-industrie en had hiervoor ook zelf een vrachtauto.

Bij de overname van de vrachtauto met aanhanger werd er voornamelijk gereden in de fouragehandel, zoals vlas, stro en rondhout. Ook werden er toen al wat 20" containers vervoerd, maar dat was nog maar een enkele keer. Later is de groei van het containertransport sterk toegenomen.

1979

In 1979 werd een vergunning voor het beroepsgoederen vervoer in de Benelux verkregen. Goederen die toen vervoerd werden, waren o.a. vlas, balen wol, rollen papier, hout en enkele containers.

1987 en 1988

Vader Patrick heeft in deze jaren, zelf 2 onderlossers gemaakt. Deze werden gebruikt voor het vervoer van aardappelen, uien en graan.

1990

In 1990 is hij lid geworden van CTOB, de Coöperatieve Transportondernemersbond. Hier zijn verschillende transporteurs uit West Zeeuws Vlaanderen bij aangesloten.

Met het lidmaatschap is het bietenvervoer er toen bijgekomen en werd er in het bietenseizoen met bieten naar de Suikerfabriek in Dinteloord gereden.

Wij, S. Raeman Transport, hebben in 2001 dit lidmaatschap overgenomen. Voor de bietencampagne was er toen geen tijd meer, omdat het containertransport sterk groeide.

1991

In 1991 kreeg vader Raeman een Internationale Euro vergunning, zodat er ook buiten de Benelux kon gereden worden.

1997

In dit jaar is het containertransport voor de grootste opdrachtgever gestart, namelijk het vervoer van containers met onderdelen voor veevoederinstallaties in kippenstallen. Voor deze klant is hij toen met ca. 30 containers per jaar begonnen.

Zijn overige bedrijfswerkzaamheden waren:

  • Opslag- en overslag van uien. De uien kwamen uit Nieuw-Zeeland, los gestort in containers binnen. De uien werden overgedraaid in big-bags en vervolgens in huiftrailers weer afgevoerd.
  • Opslag van aardappelen en uien. Deze werden los gestort in de loods en gedroogd. Na het drogen werden deze in big-bags of op vrachtauto's met onderlossers geladen.
  • Opslag van spaanplaat. Dit was materiaal uit Duitsland en werd bij ons aangeleverd in huiftrailers, in de loods gelost om vervolgens weer in containers af te voeren naar Antwerpen.
  • Opslag van papier. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de opslag van spaanplaat.

1977 - 2001

P. Raeman V.O.F.

Diavoorstelling wordt automatisch vanaf het begin gestart. Voor de meest recente foto's, klikt u door op het pijltje tot de plaats vanaf waar u de foto's wilt bekijken. Selecteer de foto en klik vervolgens op het pijltje in de foto en de diavoorstelling wordt vanaf daar hervat.